slusaonica01
livestream01

Radio Pag S otvorenja igralista u Vlasicima

U Vlašićima je svečano otvoren sportsko malonogometno igralište. Na svečanom otvorenju bili su predstavnici Grada Paga, Ante Fabijanić, gradonačelnik, Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika, Stipe Žunić, predsjednik GO HDZ- Pag, Slave Žunić, predsjednik MO Vlašići te predstavnici mađarskog izaslanstva Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, voditelj izaslanstva Jozo Solga, glasnogovornik Hrvata u Mađarskom parlamentu Miklos Soltesz, državni tajnik Ministarstva ljudskih resursa Richard Tircsi, zamjenik državnog tajnika i Tibor Radić, direktor pansiona Zavičaj.


Projekt uređenja malonogometnog terena financirao je Grad Pag. Postavljena je umjetna trava, uređeni su golovi i postavljene nove mreže i stupovi za zaštitnu mrežu oko igrališta. U sklopu sportskog igrališta u Vlašićima predviđeno je i košarkaško igralište te je dogovoreno da će njegovo uređenje, uz Grad Pag, sufinancirati Hrvatska državna samouprava u Mađarskoj te nabaviti i postaviti novi koš za košarku.
"Uređenje sportskog igrališta u Vlašićima dio je projekta Grada Paga na koji smo jako ponosni jer smo uredili sportska igrališta u nekoliko mjesnih odbora na području grada Paga. U sklopu igrališta u planu je i izgradnja i uređenje košarkaškog igrališta te smo dogovorili da ćemo ga urediti u suradnji s predstavnicima Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj. Sportsko igralište dodatan je sadržaj u turističkoj ponudi Vlašića, a moći će ga koristiti djeca, mladi, turisti i posjetitelji za razne sportske aktivnosti i manifestacije. Na današnjem druženju s predstavnicima Hrvatske državne samouprave dogovoreno je da će se sredinom srpnja u Pansionu Zavičaj u Vlašićima organizirati boravak za djecu osnovnoškolskog uzrasta iz Grada Petrinje. Trošak smještaja snositi će Hrvatska državna samouprava u Mađarskoj, a Grad Pag će im organizirati obilazak paških znamenitosti i muzeja te izlet brodom kako bi djeci koja su prošla strahote potresa u Gradu Petrinji uljepšali boravak u Gradu Pagu," rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK