slusaonica01
livestream01

Radio Pag Javni poziv

Upravni odjel za prostorno uređenje i gospodarstvo Grada Paga uputio je poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba u područjima odgoja i obrazovanja, kulture, tehničke kulture, sporta i rekreacije, te ostalih programa iz područja društvenih djelatnosti od interesa za opće dobro Grada Paga u 2021. godini.


Ustanove, društva, udruge te druge organizacije civilnog društva i građanske inicijative pozvane su dostaviti prijedloge svojih programa i projekata od interesa za opće dobro i zadovoljenje javnih potreba Grada Paga, kroz aktivnosti u 2021. godini.
Prijedlozi trebaju sadržavati opis programa ili projekta te financijski plan, a uz prijedlog nije potrebno priložiti dodatnu dokumentaciju.
U opisnom dijelu prijedloga navode se naziv programa i/ili projekta, partneri u provedbi (ako ih ima), sažetak programa ili projekta, predviđeni početak i završetak te područje provedbe, glavne aktivnosti, očekivani rezultati, ciljevi programa i/ili projekta, te druge značajke koje predlagatelj smatra važnim navesti.
U financijskom planu programa i/ili projekta navode se podaci o prihodima i rashodima programa ili projekta na način da se u prihodovnom dijelu navode izvori financiranja (Grad Pag kao davatelj financijskih sredstava, drugi javni izvori, vlastiti izvori, ostali izvori), dok se u rashodovnom dijelu navode troškovi povezani uz provedbu pojedinih aktivnosti predloženog programa i/ili projekta (izravni troškovi – neposredno povezani s provedbom aktivnosti predloženog programa i/ili projekta, neizravni troškovi–troškovi koji nisu izravno povezani s provedbom, ali neizravno pridonose postizanju ciljeva predloženog programa i/ili projekta).
Prilikom predlaganja programa i projekata prijavitelji trebaju voditi računa o sljedećem: Javne potrebe koje se sufinanciraju iz proračuna Grada Paga su djelatnosti, programi, projekti, akcije i manifestacije u interesu Grada Paga. U programe javnih potreba Grada Paga, u skladu sa zakonom, uvrstit će se ponuđeni programi i projekti iz djelokruga kulture, udruga građana za potrebe podrške institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga, jačanje kapaciteta udruga te afirmacija i unapređenje volonterizma, podrške i promicanje u turizmu, razvoj gospodarstva i poljoprivrede, promicanje i razvoj kulture, izdavaštva, edukacije, tradicionalne manifestacije, očuvanje tradicije, običaja i sl., promicanje zdravog načina života i rekreacije, očuvanje okoliša i prirode, zaštita zdravlja, zaštita i uzgoj životinja, rad s djecom i mladima, rad sa starijim osobama, rad s hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, sporta, predškolskog odgoja, školstva, obrazovanja i znanosti.
Prednost će imati prijedlozi programa i projekata koji se odvijaju na području Grada Paga, čiji su izravni korisnici građani Grada Paga, u organizaciju i provedbu aktivnosti uključuju veći broj građana-volontera, odnosno oni koji potiču građane na veće sudjelovanje u osmišljavanju i provođenju raznih aktivnosti u svakodnevnom životu grada i lokalne zajednice, imaju veći broj direktnih korisnika, su programi/projekti novih inicijativa u zajednici, se ostvaruju u suradnji s drugim udrugama i institucijama, Mjesnim odborima na području grada Paga ili organizacijama iz Zadarske županije, Hrvatske i EU (partnerstvo) se financiraju iz dodatnih izvora (ne samo Grada Paga)-npr. članarine, vlastita djelatnost, donacije i/ili sponzorstva u novcu ili naravi, donacije državnih ili međunarodnih donatorskih organizacija i sl., podržavaju međunarodnu suradnju i razmjenu, uključuju i promiču volonterstvo.
Dostavljene prijedloge programa i projekata po ovom Pozivu, Grad Pag će razmotriti i uzeti u obzir pri izradi Programa javnih potreba Grada Paga za 2021. godinu, a sukladno odredbama Zakona i Uredbe. Natječaj za kandidiranje programa i projekata za uvrštenje u Programe javnih potreba Grada Paga za 2021. godinu bit će objavljen po donošenju proračuna Grada Paga za 2021. godinu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK