slusaonica01
livestream01

Radio Pag Pozar Sveti Petar

Na predjelu Sveti Petar na Pagu je u četvrtak, 23. travnja, oko 17:15 sati izbio požar.

U požaru je izgorjelo nosnko raslinje, uglavnom sobina i trava. Požar su gasili vatrogasci, ali kako je pihala bura i počar se brzo širio, pozvani su kanaderi. Uz pomoć kanadera počar je ugašen u 19:30 sati. Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je na svom zemljištu spaljivao biljni otpad, kojom prilikom mu je vatra izmakla kontroli te se požar proširio. Protiv 65-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Policija upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje.
Ukoliko dođe do nekontroliranog širenja vatre odmah obavijestite vatrogasce na broj 193, policiju na broj 192 ili Službu civilne zaštite na broj 112.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK