slusaonica01
livestream01

paski mo12st

Prema priopćenju Stožera Civilne zaštite Grada Novalje, Grad Pag, Općina Kolan i Općina Povljana te njihovi stožeri civilne zaštite, zatražili su od Stožera civilne zaštite Zadarske županije da se cijeli otok Pag ponovno uključi u zonu e-propusnica za otoke.

Zahtjev je odobren te je od 23. travnja u 06:00 sati punkt Policijske postaje Pag preseljen s lokacije kod Tifona na Paški most, a cijeli otok Pag ponovno je u sustavu e-propusnica za otoke. Sva predstavnička tijela otoka odobrila su i Sporazum o slobodnom kretanju bez propusnica stanovnicima otoka Paga unutar samog otoka. Sporazum su potpisali čelnici Novalje, Paga, Kolana i Povljane te se očekuje i odobrenje na sporazum Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.
Na području Grada Novalje stanje je stabilno. Broj osoba zaraženih koronavirusom i dalje je isti. Dvije su inficirane osobe. Njihovo stanje je dobro te nemaju nikakvih tegoba.
Sukladno naputku Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije u domu za starije i nemoćne osobe u Novalji "Lanterna"' izvršeno je testiranje na koronavirus svih zaposlenika. Stigli su nalazi te je svih osam djelatnika doma negativno. Inače, dom je s protuepidemijskim mjerama započeo već krajem veljače. Dana 27. veljače ove godine zaprimili su dopis od nadležnih službi o obvezi provođenja protuepidemijskih mjera te je dom od 28. veljače zatvoren za sve posjetitelje.
Stožer CZ Grada Novalje radi redovno. Dana 22. travnja izdane su 142 propusnice od čega se 86 propusnica odnosi na otočne.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK