slusaonica01
livestream01

 Radio Pag novalja poduzetnicki inkubator

Upravni odjel za poslove lokalne samouprave i uprave Grada Novalje raspisao je Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Novalje u 2020. godini.


Grad Novalja poziva udruge i druge prihvatljive prijavitelje, zaklade, ustanove, klubove, organizacije civilnog društva čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti, koje su programski usmjerene na rad u područjima naznačenim u ovom Javnom natječaju da se prijave na financijsku podršku programima i projektima koji doprinose razvoju prioritetnih područja iz ovog Javnog natječaja.
Udruge sukladno ovom Natječaju mogu prijaviti programe i projekte za sljedeća prioritetna
područja:
-podrška institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga, jačanje kapaciteta udruga te afirmacija i unapređenje volonterizma,
-podrška i promicanje u turizmu, razvoj gospodarstva i poljoprivrede,
-promicanje i razvoj kulture, izdavaštva, edukacije, tradicionalne manifestacije, očuvanje tradicije, običaja i sl.,
-promicanje zdravog načina života i rekreacije, očuvanje okoliša i prirode, zaštita zdravlja, zaštita i uzgoj životinja, rad s djecom i mladima, rad sa starijim osobama, rad s hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.
Udruge mogu prijaviti programe i projekte koji pridonose razvoju ovisno o prioritetnom
području.
Rok za podnošenje prijava počeo je 18. veljače i traje do 18. ožujka 2020 godine.
Ocjenjivanje prijavljenih projekata ili programa, donošenje odluka o financiranju projekata ili programa čiji su projekti ili programi prihvaćeni za financiranje, provest će se najkasnije u roku od 30 dana oda dana završetka natječaja.
Sve potpore koje Grad Novalja dodjeljuje putem natječaja odnose se, u pravilu, na aktivnosti koje će se provoditi u kalendarskoj godini za koju se raspisuju, osim višegodišnjih potpora koje se odobravaju na rok do četiri godine. Višegodišnje potpore ugovaraju se na godišnjoj razini, s propisanim programskim i financijskim vrednovanjem korištenja financijske potpore Grada Novalje u prethodnom vremenskom razdoblju.
Korisnici kojima Grad Novalja odobri višegodišnju potporu mogu tu istu vrstu potpore zatražiti i ostvariti tek kad istekne prethodna višegodišnja potpora Grada Novalje.
Nastavak financiranja višegodišnjih programa i iznos potpore u narednoj godini ovisi o rezultatima praćenja i vrednovanja aktivnosti realiziranih u okviru tog programa u tekućoj godini.
Prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Grada Novalje, http://www.novalja.hr. Prijave se dostavljaju u papirnatom i elektronskom obliku.
Obrasci, koji su sastavni dio dokumentacije, popunjavaju se na računalu i dostavljaju se u elektronskom obliku na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
U potpunosti ispunjena, potpisana i ovjerena Prijava u papirnatom obliku sa svim prilozima podnosi se u zatvorenoj omotnici ili preporučenom pošiljkom na adresu: Grad Novalja, Trg dr. F. Tuđmana 1 , 53291 Novalja.
Na omotnici prijave mora biti naznačeno: „Javni natječaj za udruge 2020. - ne otvaraj“.
Odluku o dodjeli financijskih sredstava donosi gradonačelnik, uzimajući u obzir sve utvrđene činjenice i mogućnosti proračuna.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK