slusaonica01
livestream01
  • image
  • image
  • image

Grad Pag obavještava građane da će se od 18.06. na 19.06. i 19.06. na 20. 06. 2019. godine provoditi suzbijanje odraslih oblika komaraca (adulticidnu dezinsekciju) na području Grada Paga. Dezinsekcija će se obaviti metodom hladnog orošavanja uz uporabu stroja koji aplicira kapljice insekticida u ULV spektru, čime se postiže bolje prekrivanje prostora i veća efikasnost.

0
0
0
s2smodern

Završena je cvatnja maslina na otocima zadarskoga arhipelaga i priobalja. Skori je završetak i u zaobalju. Maslinin moljac (Prays oleae) druge generacije lovi se na svim pozicijama pojačanim intenzitetom. Način na koji ova generacija čini štete bitno je različit od prve (gusjenica se direktno ubušuje u plodove, koji dijelom padaju u srpnju, a najviše tijekom rujna).

0
0
0
s2smodern

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kolan, u suradnji s "Čistoćom i održavanjem" Kolan, organizira čišćenje bunara u Kolanjskom polju. Akcija čišćenja će se održati 15. lipnja s početkom u 7:30 sati . DVD Kolan i Općina Kolan pozivaju volonetere i ljude dobre volje da se pridruže akciji i pomognu u čišćenju bunara u Kolanjskom polju.

0
0
0
s2smodern

Grad Novalja obavještava građane da će se u noći od 10. na 11. lipnja i u noći od 11. na 12. lipnja na području Grada Novalje provoditi sustavne preventivne mjere ADULTICIDNE DEZINSEKCIJE (suzbijanje letećih insekata ). Mjere adulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom ULV METODOM hladnog zamagljivanja s vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

0
0
0
s2smodern

Općina Kolan radi na projektu postavljanja javne rasvjete u Kolanjskom Gajcu. Investicija je vrijedna 300. 000 kuna, a provedbom zamjene rasvjete godišnje će se uštedjeti oko 60. 000 kuna.

0
0
0
s2smodern

Podsjećamo vinogradare, kako je od naše zadnje preporuke prošlo 12 dana i kako su u cijeloj županiji vladali nestabilni vremenski uvjeti sa svakodnevnim oborinama. Prema agroklimatskim stanicama kroz to je vrijeme palo od 40 – 50 litara kiše po četvornome metru. Zbog toga se bilježe infekcije uzročnicima bolesti plamenjače (Plasmopara viticola), pepelnice (Uncinula necator) i sive plijesni (Botrytis cinerea).

0
0
0
s2smodern

U subotu, 1. lipnja s početkom u 16:00 sati, na Nogometnom igralištu Julovica u Pagu održat će se turnir u čast prerano preminulog člana Veterana NK Pag Predraga Smolčića Pegija. Na turniru će nastupiti veteranske ekipe iz Paga, Novalje, Vira i Pridrage. Prije početka turnira veterani NK Paga će položiti vijenac na Gradskom groblju. Nakon turnira je zakuska i druženje uz živu glazbu i praćenje velikog finala u Caffe baru Lorenco.
"Pozivamo sve u subotu na Julovicu kako bi odali počast našem dragom Pegiju," navode Veterani NK Pag.

0
0
0
s2smodern

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima izvornih pasmina svinja koje se drže na otvorenom. Na raspolaganju je dva milijuna kuna, a sredstva su bespovratna i namjenska. Namijenjena su za sufinanciranje poboljšanja uvjeta biosigurnosti u cilju smanjenja rizika od unošenja i širenja uzročnika afričke svinjske kuge na domaće izvorne pasmine svinja koje se drže na otvorenom.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK