slusaonica01
livestream01

Radio Pag Miskovici

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Damira Miškovića, poduzetnika i vlasnika NK Rijeka, njegovog oca Šime Miškovića i izvođača radova jer su, kako se navodi u optužnici, u naselju Miškovići, odakle je porijeklom Damir Mišković, poduzeli bespravnu gradnju, izgradili su kuću s bazenom i izgradili privatnu rivu i privezište na pomorskom dobru. Za optužene se traži kazna zatvora u trajanju od jedne godine, uz izricanje uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine, uz obvezu rušenja protupravne gradnje i dovođenje obale u prvobitno stanje. Za “TEH gradnju" d.o.o. traži se kazna od milijun kuna. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je o optužnici protiv Damira Miškovića za Radio Pag rekao kako mnogo toga što se piše o tom slučaju nije istina.


"Ne želim komentirati postupak Općinskog državnog odvjetništva, oni će napraviti što treba. Međutim, mnogo toga što je rečeno nije istina. Ovo je napad na Grad Pag i na pojedinca i od Grada Paga se radi grad slučaj," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Posebno nije istinit navod o zatvorenoj šetnici. Niti u jednom naselju na području Grada Paga javni putevi i plaže nisu ograđeni žicom ili zidovima. Grad Pag je donio odluku o izradi i donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Miškovići i drugih naselja, dobili smo sve potrebne suglasnosti, plan će uskoro biti na javnom uvidu. Tada će svatko na plan moći dati primjedbu. Grad Pag poštuje zakon i donošenjem prostornih planova želimo stvoriti uvjete za prostorni razvoj i legaliciju."
U optužnici se navodi kako su Damir i Šime Mišković od ožujka 2014. godine do veljače 2017. godine s tvrtkom “TEH gradnja” iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće uvali Mlinarice. Uz kuću, izgradili su ogradni zid i obalnu šetnicu u duljini od 180 metara, širine tri metra, dva mola, betonski plato sa stepenicama i kameni nasip, dva betonska stubišta, prizemnu građevinu površine 100 m2 i stubište s platoom. Navodi se kako su to napravili bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i usprkos rješenju Lučke kapetanije Zadar od 11. studenoga 2015. kojim su tvrtki “TEH gradnja” zabranjeni radovi. Kako se navodi u optužnici, Miškovići su sa svojim izvođačima, protivno propisima, izgradili građevinu u području koje je od posebnog interesa za državu. Iako je naručitelj izgradnje bio Šime Mišković, otac Damira Miškovića, istražitelji su iz poslovanja građevinske tvrtke otkrili kako je puno veći iznos na njihov račun stizao od sina Damira, a pretpostavlja se kako se to odnosi na obimne građevinske radove popisane optužnicom. Za vrijeme istrage osumnjičenici nisu iznosili obranu. Inspekcijski nadzori Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, kao rješenja i zapisnik Lučke kapetanije Zadar i Uprave za inspekcijske poslove Zadar, bili su dovoljan dokaz za osnovanu sumnju za počinjenje kaznenog djela. Damir i Šime Mišković imali su svoje vlastito zemljište, a kako bi zemljišnu površinu povećali, dio zemljišta su kupili od susjeda, rođaka i prijatelja. Prva prijava protiv Miškovića podnesena je u srpnju 2015. godine, ali ne zbog porotupravne izgradnje. Prijavljeni su jer su se radovi odvijali u srpnju, a na području Grada Paga građevinski radovi se ne smiju izvoditi od 15. lipnja do 15. rujna, za trajanja turističke sezone. Nakon prijave, na teren su izašli komunalni redari. Inspektor Lučke kapetanije u Zadru je u prosincu 2016. godine pokrenuo optužni prijedlog zbog naknadne gradnje dodatnih 30 metara betonskog potpornog zida i šetnice na pomorskom dobru. Kriminalistička policija PU zadarske je 2017. godine podnijela protiv Miškovića kaznenu prijavu zbog kaznenog djela protupravne gradnje. Na temelju te prijave i istrage koja je provedena, podignuta je optužnica.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK