slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ante Fabijanic gradonacelnik Paga

Između Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana potpisan je Sporazum o udruživanju u projektu aglomeracije za dio otoka Paga koji se nalazi na području Zadarske županije.
"Sporazum o aglomeraciji, koji je potpisan, odnosi se na oko sedamdeset posto otoka Paga i obuhvaća područje od Gajca do Miškovića," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. "Vrijednost ovog aglomeracijskog projekta je između 500 i 600 milijuna kuna i to je jedan od najvećih projekata u novijoj povijesti otoka, a najveći je od svih sličnih projekata na otocima Jadrana.

Projekt obuhvaća devet naselja na podrčuju Grada Paga, jedno na području Općine Povljana i tri na području Općine Kolan. S ovim projektom se kasni oko četiri godine, ali najvažnije je što je sada konačno potpisan sporazum i što se u to krenulo. To je jako značajno, jer će se aglomeracijom potpuno modernizirati i unaprijediti sustav odvodnje vode i vodovoda na području Općine Povljana, Grada Paga i Općine Kolan. Mnoga naselja nemaju kanalizaciju, nemaju je Miškovići, Dinjiška, Stara Vasa, Vrčići, Smokvica, Gorica, Košljun, Proboj, Sveti Marko, Sveta Marija i još neka, a s ovim projektom će je dobiti. Dakle, aglomeracijom će se i taj problem riješiti. Projekt aglomeracije je jako važan i za osiguranje dovoljno vode u svim naseljima, a osiguranje dovoljnih količina vode u svim naseljima znači da se može planirati gospodarski razvoj, a posebno razvoj turizma. Jer, bez dovoljno vode nema razvoja."
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako će se, nakon što je potpisan sporazum, formirati radne skupine koje će se redovito sastajati, a prvi korak u realizaciji projekta aglomeracije bit će ispitivanje terena. Nakon toga će se izraditi projekt odvodnje i vodovoda.
"Očekujem kako će radovi na terenu krenuti za oko jedne i pol do dvije godine, jer će se do tada raditi pripremna dokumentacija i sve što je povezano s tako velikim radovima. Ali, posao je počeo onog trena kada je potpisan Sporazum, to je bio prvi korak. Sada slijedi sve što je, u skladu sa zakonom, potrebno za pripremu radova. Pred nama je velik posao jer aglomeracija obuhvaća veliko područje, radovi su zahtjevni, ali to je potrebno i svi ćemo raditi na tome kako bi se projekt završio u skladu s onim kako je planirano."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK