slusaonica01
livestream01

Na Krku je održana treća manifestacija Salvia Aurea 2018.-Hrvatsko ocjenjivanje kvalitete meda od kadulje. Sudjelovali su brojni uspješni pčelari s Kvarnera i Dalmacije i BiH.

Pet pčelara je podijelilo zlatno odličje. Prvi među zlatnim pčelarima je Jure Fabijanić iz Kolana, a na drugom mjestu je Josip Dunđer iz Paga. Među zlatnim pčelarima su Drago Rončević iz Svetog Jurja, Anđelko Baričević iz Luna i Ljubica Marević s Krka.
"Ova godina bila je loša pčelarska sezona u pogledu medanja kadulje koja na uobičajenim lokacijama gotovo da i nije medila," rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Salvie Auree Mirko Almaši. "Unatoč tome, oni koji su na pojedinim mikrolokacijama ipak uspjeli dobiti željeni med, a uvjerili su se u to i članovi naše ocjenjivačke komisije, ali i posjetitelji, odnosno sudionici okupljanja, mogu biti zadovoljni jer su među njima i neki medovi izuzetno visoke kvalitete."
Cilj natjecanja je promocija meda od kadulje i predstavljanje dostignuća domaćih pčelara, kao i različitosti medova koje do izražaja dolaze ovisno o području pčelarenja. Prof. Dario Frangen je pčelarima održao predavanje o pčelinjim bolestima, a u završnom dijelu trećeg po redu okupljanja proizvođača meda od kadulje predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos predstavio je rezultate projekta "Nacionalne staklenke za med".

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK